Wat zijn herwonnen meststoffen?

In 2019 voerde Inagro, samen met enkele partners, een enquête uit naar de voorkeuren van landbouwers van herwonnen meststoffen. Munster Technological University (MTU) in Ierland concludeerde daaruit dat de landbouwsector niet vertrouwd is met de term ‘herwonnen meststoffen’, of de vertaling ervan. Naar aanleiding van die informatie hebben de onderzoekers een korte informatieve video gemaakt om landbouwers te helpen informeren over deze duurzame en gerecupereerde producten.

“Herwonnen meststoffen hebben veel voordelen, niet alleen voor de boer, maar ook voor het milieu”, aldus MTU. “Het voordeel van herwonnen meststoffen is dat het duurzame lokale producten zijn die kunnen worden gebruikt om kunstmeststof te vervangen. Dit is een echt voorbeeld van de circulaire economie in actie.”