Projectcall: 300.000 euro beschikbaar voor ondersteuning van de sector van insecten als diervoeder

Na twee voucher calls om bedrijven uit de eetbare insecten sector te ondersteunen, biedt ValuSect nu ook een opportuniteit voor bedrijven uit de sector van insecten als diervoeder. Op 17 januari lanceerde het consortium een voucher call voor KMO’s die met insecten gericht op diervoeding werken.

De wereldwijde markt voor insecten als diervoerder biedt veel potentieel om duurzame eiwitten te leveren om zo de groeiende wereldbevolking te voeden. De sector werd in 2020 geschat op 133 miljoen euro en zal naar verwachting groeien tot 736,7 miljoen euro tegen het einde van 2026! ValuSect ondersteunt de groei van deze sector in Noordwest-Europa door kennis rond insecten als diervoeder op te bouwen en over te dragen aan KMO’s in de regio.

Het consortium doet dit door een voucher call te lanceren, die alleen openstaat voor KMO’s actief in de sector van insecten als diervoeder. Geïnteresseerde bedrijven kunnen een voucher aanvragen om diensten ter waarde van 10.000, 20.000 of 40.000 euro van de ValuSect-partners te ontvangen. In totaal is voor deze oproep een budget van 300.000 euro beschikbaar.

Het dienstenaanbod ondersteunt activiteiten uit alle schakels van de waardeketen: technologische diensten, voedselontwikkeling en -innovatie, marketing en communicatie en strategische zakelijke diensten. Allemaal diensten die verband houden met de ontwikkeling van diervoederproducten op basis van insecten. Het dienstenaanbod en het aanvraagformulier zijn vanaf 17 januari terug te vinden op deze website.