Onderzoek

Poultrynsect

Consumenten zijn zich steeds meer bewust van de oorsprong van de producten in hun winkelkar. De duurzaamheid van vlees wordt in vraag gesteld en schendingen van dierenwelzijn leiden tot verontwaardiging bij het grote publiek. Daarnaast hecht de consument ook steeds meer belang aan gezonde, smaakvolle en natuurlijke producten. Kippenvlees is wereldwijd één van de meest geconsumeerde voedselproducten van dierlijke oorsprong. Het Poultrynsect-consortium wil daarop inspelen door insectenlarven te voederen aan biologische kippen zodat de gezondheid en het welzijn van de dieren erop vooruit zou gaan, maar ook omdat het de kwaliteit en de smaak van de kip ten goede zou komen.

Poultrynsect is een samenwerking tussen 5 internationale partners: Consiglio Nazionale delle Ricerche (Italië), Universiteit Turijn (Italië), DIL (Duitsland), Nofirma (Noorwegen) en Inagro (België).

Terug naar overzicht
onderzoek logo
Status:
Afgelopen
Biomassastroom:
  • Diverse
Gebruik of technologie:
  • Alternatieve eiwitbron
  • Insectenkweek
Financieringsprogramma:
ERA-NET CORE Organic Cofund SUSFOOD2
Contactpersoon:

carl.coudron@inagro.be

Projectwebsite:
Ga naar de projectwebsite